fbpx
E-UTRIP
(Foto: FB ZD Kočevje)
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Delež okuženih v Kočevju še večji kot predhodni dan

»Zelo si želim objaviti spodbudnejše rezultate, pa jih danes žal ne morem. Testirali smo 17 oseb. Rezultat je v odstotkih še slabši kot včeraj, 9 je namreč pozitivnih. Pri sedmih gre za prenos okužbe na delu ali v istem gospodinjstvu, pri dveh pa izvor okužbe ni znan,« pravi Polona Vidič Hudobivnik.

»Časi, ki jih preživljamo so težki in nas stiskajo v kot. Kažejo se naše šibke točke in tudi naše vrednote. Zaposleni v zdravstvu si želimo, da bi naš sistem vzdržal in bi lahko poskrbeli za vse, ki pomoč potrebujejo,« dodaja.

“Želimo si sleči kombinezone, maske in vezirje in poskrbeti za paciente brez vseh protokolov”

Razmere tudi v ZD Kočevje niso enostavne, dostop do vseh storitev je posledično okrnjen, do kliničnih specialistov je težje priti. Zato bolniki prihajajo pozneje, kot bi morali, posledice pa se že kažejo. »Za vsak sprejem v bolnišnico je potrebno dogovarjanje, kapacitete so polne, traižira se, kdo bo sprejet in kdo ne. Bolniki se tudi iz bolnišnic vračajo z okužbo s COVID-19. Radi bi slekli kombinezone, sneli vezirje in maske in vas sprejeli v naše prostore, kot smo vas prej. Radi bi, da za vas lahko varno poskrbimo brez vseh protokolov, ki jih zdaj moramo upoštevati. To bo možno samo, če umirimo epidemijo in prenos okužb. Sodelujmo vsi, vsak po svojih najboljših močeh!« poziva direktorica zdravstvenega doma.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki