fbpx
E-UTRIP
(Foto: Občina Kočevje)
Aktualno Kočevje Novice Občina Zanimivosti & Zabava

V novi video igri tudi predmeti iz Pokrajinskega muzeja Kočevja

Vsi navdušenci nad video-igrami se odslej lahko preizkusite v igri »CHRT: Vltava Rising« (Vltava narašča)«, v kateri se znajdejo tudi določeni predmeti iz Pokrajinskega muzeja Kočevja. Igra je namreč nastala v okviru projekta ProteCHt2save, katerega partner je bila Občina Kočevje. Brezplačno si jo lahko prenesete iz aplikacije Google Play ali App Store.

Kakšna je zgodba?

Scenarij igre je, da bo Prago po meteoroloških napovedih v naslednjih 72-ih urah poplavila reka Vltava. V tem kratkem času je treba iz muzeja evakuirati posebno razstavo, ki jo sestavljajo različni mednarodni izposojeni eksponati, med njimi so tudi predmeti iz Pokrajinskega muzeja Kočevje. Igralec se sooča s scenarijem naravne nesreče in mora usklajevati delo reševalne ekipe za kulturno dediščino (po angleško Cultural Heritage Rescue Team – CHRT), ki jo sestavljajo predstavniki oblasti in različni strokovnjaki.

Preko igre se igralec uči, kako reagirati v kriznih razmerah, kdo so odgovorni odločevalci, kateri viri so na voljo ter katera dejstva je potrebno razjasniti pred dejansko evakuacijo. Ekipa je že v prostorih muzeja in mora na kraju samem oceniti situacijo, izvesti različne varnostne ukrepe in napraviti inventuro predmetov kulturne dediščine. Na koncu je potrebno predmete, ki so opredeljeni kot ogroženi, dokumentirati in spakirati ter odpeljati v varno skladišče.

»Scenarij igre ustreza pravilnemu postopku reševanja premične kulturne dediščine, zato je v prvi vrsti namenjen odraslim, ki jih ta tematika zanima oz. jo potrebujejo pri svojem delu. Seveda pa lahko igrate vsi in v njej najdete dragocenosti iz Pokrajinskega muzeja Kočevje,« vabijo iz Občine Kočevje.

(Foto: Občina Kočevje)

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki