fbpx
E-UTRIP
Aktualno Plavanje Šport

Ribniški plavalci iz Maribora in Ljubljane z rekordi in kopico kolajn

Tudi v minulem vikendu so bili številni člani Plavalnega kluba Ribnica v polnemu pogonu, saj so se za kolajne srečno borili v dveh krajih, ali kot v šali povedo, na dveh frontah.

Nik Blatnik, Neli Škaper, Iza Erjavec in Teo Starc so od petka do nedelje plavali na močnem mednarodnem mitingu v Mariboru, mlajši plavalci pa na tradicionalnem “Pokalu Ježek” v ljubljanskem Tivoliju.

V bazenu pod Pohorjem sta se prvi dan najbolj izkazala Nik Blatnik z osebnim rekordom in končnim tretjim mestom med mladinci na 100 m prosto in Neli Škaper, ki je zmagala med mladinkami na 50 m delfin. V soboto je Neli z osebnim rekordom na 100 m delfin premagala vso konkurenco tudi v absolutni kategoriji in osvojila zlato medaljo. V nedeljo sta Nik in Neli ponovno stopila na zmagovalne stopničke v kategoriji mladincev in mladink. Neli je na 50 m prosto priplavala do srebra, Nik pa do brona. Z osebnimi rekordi sta se izkazala tudi Teo in Iza. Čestitke četverci še posebej Neli in Niku.

Živahno je bilo tudi na tradicionalni tekmi Pokal Ježek, ki je namenjena najmlajšim plavalcem, v sobotnem delu pa so nekoliko izkušenejši ribniški plavalci priplavali kar 10 medalj.

Ajda Škaper je bila dvakrat zlata in dvakrat srebrna, Polona Tanko trikrat srebrna in enkrat bronasta, Alessandro Ambrožič pa dvakrat srebrn. Vsi trije pa so kronali svoje rezultate z uvrstitvijo na zmagovalni oder v skupnem seštevku rezultatov, in sicer Polona in Alessandro s tretjim mestom in Ajda z drugim mestom. Skupno je kar 15 plavalcev podiralo svoje osebne rekorde.

»V nedeljo je imelo krst na prvi veliki tekmi 13 naših najmlajših plavalcev. Brez strahu so se spopadli z novim bazenom in nas vse pustili brez besed. Odlično so se nesli s konkurenco in se nekajkrat tudi približali svojim osebnim rekordom. To je bil zanje pravi test, saj jih čez dva tedna čaka še zimsko državno prvenstvo v Kranju, starejše pa mednarodna tekma v Reki,« je vtise z dveh bazenov, v soboto in nedeljo strnila Jerneja Škaper, predsednica Plavalnega kluba Ribnica.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki