fbpx
E-UTRIP
Slovenija vedno bolj "vijolična"...
Aktualno Narava & zdravje Novice Politika Zdravje

Danes rekordno število okužb, kar 3456

Število okužb strmo narašča. Neuradno smo danes zabeležili najvišje število okužb, doslej je bilo najvišje potrjeno število okužb zabeleženo 5. januarja, in sicer 3428.

Do vnovičnega zaprtja države zaenkrat še ne bo prišlo…

… se pa stanje še dodatno zaostruje v slovenskih bolnišnicah. Na včerajšnjem sestanku so se predstavniki ministrstva za zdravje dogovorili, da se ukinja vse nenujne programe in naredi prostor za kovid postelje ter postelje intenzivne nege. Vlada naj bi do četrtka uskladila ukrepe, neuradno naj bi eden od ukrepov bil tudi razširitev pogoja PCT na dodatne dejavnosti.

Uradne odločitve bodo prejete na četrtkovi seji vlade, podpredsednik vlade Matej Tonin je jasen, da popolnega zaprtja države ne podpira. Robert Carotta, koordinator bolnišničnih postelj je naklonjen zaprtju države in svari pred zlomom zdravstvenega sistema. Številke kažejo na to, da bi se to res utegnilo zgoditi.

Kočevje v november s 337-imi aktivnimi okužbami…

Do 1. 11. je bilo v Kočevju aktivno okuženih 337 ljudi, v Ribnici 183, v Velikih Laščah 124, v Sodražici 23, v Kostelu 3, v Osilnici pa 10 ljudi.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki