fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Akcija “21.000 voščil za starostnike”

Situacija zaradi koronavirusa je prizadela prav vse, še posebej pa starostnike v domovih za ostarele, ki preživljajo izjemno zahtevno obdobje. Ravno zato so se na Občini Kočevje odločili, da jim bodo po svojih najboljših močeh poskušali polepšati dan ter se odzvali na akcijo »Zberimo 21.000 voščil za starostnike«.

»Naš cilj je zbrati 21.000 voščil za 21.000 starostnikov po domovih za starejše iz cele Slovenije, tudi Kočevja. Pobudnica akcije je Ana Petrič, direktorica doma Centra za starejše občane v Notranjih Goricah in obenem predsednica društva Skupaj za starejše,« pravijo iz Občine ter dodajajo, da je poleg zaposlenih na Občini Kočevje župan dr. Vladimir Prebilič k sodelovanju v akciji povabil tudi vse javne zavode in ustanove.

Napišite kratko pismo ali voščilnico z dobrimi željami

Sodelujejo pa lahko tudi posamezniki. »Napišite kratko pismo ali voščilnico z dobrimi željami, pozitivnimi mislimi. Pomembno je pisati z velikimi črkami, čitljivo, izogniti pa se je treba definiranju spola. Gre za res malo gesto, a verjemite, da bo marsikomu močno polepšala dan, saj so mnogi povsem sami. Če bo prejemnik želel, se vam bo morda odzval s pismom, zato je pomembno pripisati svoj naslov na hrbtno stran voščila. Darilca so sicer sprejemljiva, vendar glede na trenutne razmere morda raje kaj narišite, okrasite,« predlagajo ter vabijo, da se odzovemo v čim večji meri.

Pismo lahko pošljete do torka, 1. 12. 2020, na naslov ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE” – Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa zapišite pošiljatelja (sebe). »Omogočamo tudi možnost oddaje na Občini Kočevje, kjer bomo nato poskrbeli za pravočasno dostavo pobudniku akcije. Rok za oddajo na Občini v Glavni pisarni je ponedeljek zjutraj, 30. 11. 2020,« kot eno izmed možnosti navedejo pristojni iz Občine Kočevje.

Pismo lahko odložite tudi v naš poštni nabiralnik, na Občino ga bomo dostavili mi

Z malimi dejanji lahko dosežemo veliko. Privabitev nasmeha na obrazih ter hvaležnost starostnikov je nekaj, kar lahko sproži zgolj pozitivno. In v teh dneh je potrebno k temu stremeti. Zato vas pozivamo tudi mi, da se odzovete v čim večjem številu. V kolikor vam ne bo uspelo pisma dostaviti na Občino Kočevje ali na pošto, ga lahko dostavite tudi v naš poštni nabiralnik, na Ljubljanski cesti 17, kjer deluje tudi Poravnava d.o.o., vaše pismo pa bomo v ponedeljek sami dostavili na Občino.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki