fbpx
E-UTRIP
Ivan Gabrič, direktor podjetja poraVnava d.o.o. in odgovorni urednik treh lokalnih časopisov in dveh spletnih portalov.
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice PR

Poravnava d.o.o. – edino kočevsko podjetje s platinasto boniteto odličnosti

Ne gre samo za edino podjetje iz Kočevja s takšnim dosežkom, temveč gre tudi za edino podjetje v Sloveniji, ki ima v panogi v kateri deluje takšen certifikat. V isti dejavnosti kot Poravnava d.o.o. deluje 843 podjetij in samo Poravnava d.o.o. se lahko pohvali s platinasto boniteto odličnosti.

Pomemben podatek je, da se prej kot v osmih letih ne da pridobiti takšnega oz. tega certifikata, saj gre za redno spremljanje delovanja podjetja iz strani evropsko priznane analitične hiše.
Platinasta izdaja predstavlja posebnost in prestiž ter hkrati najvišje možno priznanje poslovne odličnosti, ki jo podjetje Bisnode podeljuje na evropski ravni.   

Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 19-ih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji. Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. 

Bisnode je letos drugič med vsemi gospodarskimi subjekti z zlatim bonitetnim odličjem izluščil platinasto bonitetno odlična podjetja (podjetja, ki po novem “failure score” modelu najvišji razred zlati AAA dosegajo najmanj tri leta zaporedoma). Med slednje letos prvič spada tudi PORAVNAVA d.o.o..

Poravnava d.o.o., platinasta boniteta odličnosti, design Oskar Kogoj.

Odlična podjetja nenehno dvigujejo meje možnega. Podjetja, ki negujejo dobre poslovne običaje, dosegajo izjemne poslovne rezultate in skrbijo za zadovoljstvo vseh vpletenih v delovni proces, tovrstne standarde dosegajo kot posledico.

Cilj tega podjetniškega odlikovanja ni samo promocija dobro delujočih podjetij ter dobrih poslovnih običajev, ampak tudi doseganje finančne neoporečnosti.

Podjetja, ki imajo pravico do platinastega bonitetnega odličja predstavljajo vzor vsem tistim, ki te še nimajo. Izjemna plačilna disciplina je pomembna za zdravje vsakega podjetja, zato je ključno ohranjati tradicijo v doseganju standardov AAA in s tem vzdrževati dobro finančno kondicijo.

Zadnja leta smo v gospodarstvu beležili pozitivne trende in navkljub temu je bil procent podjetij, ki so dosegali standarde bonitetne odličnosti, še vedno precej nizek. Podjetja, ki so tekom let dosegala in izkazovala konsistenco uspešnosti poslovanja, so se letos znašla pred velikimi izzivi. Failure score (FS) model, ki ga Bisnode uporablja kot temelj za izračune bonitetne odličnost, je najbolj zanesljiva ocena, ki ji lahko sledimo v teh časih, ko je do predikcije težko priti.

Certifikati tako igrajo še posebej veliko vlogo pri sestavljanju končne slike, saj so tista podjetja z visokim številom točk FS, podjetja, ki so se v najbolj togih, negotovih in nepredvidljivih časih najbolje znašla in izkazala ter ohranila stabilnost.

Torej podjetja, ki izkazujejo bonitetno odličnost, predstavljajo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji, tako strankami, kupci, dobavitelji, kot tudi zavarovalnicami, bankami ter drugimi poslovnimi partnerji. 

Certifikat je evropsko priznan in razpoznaven. Z njim se lahko podjetja izpostavijo pred njihovo širšo fizično in poslovno javnostjo, se pohvalijo in še dodatno utrdijo zaupanje, hkrati pa ga lahko uporabljajo kot dodatno referenco pri razpisih ter poslovanju tako z domačimi kot tudi tujimi poslovnimi partnerji.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki