fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Gospodarstvo Kočevje Kronika

Razočarani! Kočevje drugo mesto v Sloveniji po številu obsojenih na 1000 prebivalcev.

Medtem, ko Občina Kočevje, skupaj z Inštitutom za politiko prostor, vabi na javno razpravo o oživljanju mestnega središča v okviru projekta “Vsi v mesto!” so se osrednji slovenski mediji razpisali o številu obsojenih v Sloveniji. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) je bilo v Sloveniji v letu 2019 obsojenih 6.036 polnoletnih oseb in 220 mladoletnih. V povprečju je bilo obsojenih 2,4 oseb na tisoč prebivalcev. To povprečje je bilo najvišje v JV Sloveniji, kamor spada tudi Kočevje in sicer 4,3 osebe na tisoč prebivalcev.

Med vsemi občinami pa ima največ obsojenih na tisoč prebivalcev občina Škocjan (8,7 osebe), na drugem mestu je naša občina Kočevje (8,2 osebe) in na tretjem je občina Črnomelj (6,1 osebe).

Od tukaj lahko zaključimo, da si želimo predvsem varno mesto in ne mesto, polno kriminala.

Seveda se moramo razvijati in udejanjiti tudi ideje, ki niso povezane samo z varnostjo, temveč tudi s turizmom, gospodarstvom in ostalimi panogami a na varnost vseeno ne smemo pozabiti. Je pa zanimivo, da je samo 18 km stran, v Ribnici, kriminala in obsojenih tako malo, da se z Kočevjem sploh ne morejo primerjati.

Sedaj se že predolgo omenja Kočevje kot mesto prepolno kriminala in mesto, v katerem ni varno živeti, zato je skrajni čas, da odgovorni temu posvetijo izjemno posebno pozornost.

Leta 2019 so vsi pisali o katastrofalnih razmerah v Kočevju.

https://mestnik.si/e-utrip/razmere-katastrofalne-zupan-sklical-izredno-sejo-kocevje-je-nevarno/

https://mestnik.si/e-utrip/kdo-je-kriv-da-je-kriminala-v-kocevju-vedno-vec-koga-je-strah-zakaj/

Že leta 2016 pa so o nas pisali celo mnogi mediji iz področja Balkana ter nas označili za najbolj nevarno mesto v Sloveniji.

https://www.e-utrip.si/sramota-kot-je-mesto-koevje-v-svojem-obstoju-e-ni-doivelo/

Sprijaznimo se, da smo naredili premalo, da bi se problemu postavili po robu in preprosto začnimo znova, bolj strateško in odločno, ker zagotovo še ni prepozno.

Naredimo naše mesto ponovno mirno in prijetno za življenje, da se bodo ljudje priseljevali, ne pa odseljevali.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki