fbpx
E-UTRIP
Župan in podžupan ob podpisu sklepa o imenovanju. FOTO: Občina Kočevje.
Aktualno Kočevje Novice Občina

Župan občine Kočevje imenoval podžupana

Župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič je za podžupana občine Kočevje imenoval Andreja Mladenovića iz vrst liste Moja Kočevska. Sklep o imenovanju je podpisal v četrtek, 26. januarja. Mladenović je funkcijo nastopil takoj, trenutno sicer kot nepoklicni podžupan, po zaključku dela na Podjetniškem inkubatorju Kočevje v marcu pa bo funkcijo opravljal poklicno.

Župan je novemu podžupanu zaželel obilo uspehov, ob tem pa izrazil prepričanje, da je za občino in občinsko upravo pomembna kadrovska okrepitev, saj ima bogate izkušnje in kompetence iz različnih področij, od spodbujanja gospodarstva do kmetijstva in vodenja evropskih projektov. Mladenović je ob imenovanju zagotovil, da se bo kot domačin, ki je odrasel na Kočevskem, zavzemal za sodelovanje in povezovanje, nadaljnji razvoj občine in kakovost življenja vseh prebivalk in prebivalcev. Poleg pomoči županu pri njegovem delu so sicer ključna področja, ki jih bo pokrival sodelovaje s Krajevnimi skupnostmi, delo z mladimi, razvoj lokalne samooskrbe in zeleni prehod s poudarkom na digitalizaciji in zeleni energiji.

Andrej Mladenović, novi podžupan občine Kočevje. FOTO: Občina Kočevje.

Andrej Mladenović je po izobrazbi komercialist in tržnik, diplomiral pa je s področja trženja v zdravstvu. Svojo poslovno pot je začel v družinskem podjetju, nadaljeval pa v logističnem podjetju na področjih komerciale, trženja in managementa. Med drugim se je preizkusil tudi na samostojni podjetniški poti in opravljal delo novinarja. Leta 2015 je postal del ekipe Podjetniškega inkubatorja Kočevje, najprej kot področni svetovalec, leta 2018 pa je bil imenovan za namestnika direktorja, kjer sicer vodi tudi različne projekte in svetuje s področja podjetništva. Svojo poklicno pot na Podjetniškem inkubatorju namerava zaključiti v sredini marca letos in se v celoti posvetiti aktivnostim v funkciji podžupana.

Mladenović je tudi strokovnjak na področju neverbalnega vedenja ljudi in avtor knjige Iskanje prikritega pomena – osnove neverbalne komunikacije.

Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki