fbpx
E-UTRIP
V ospredju: Samo Pogorelc, podžupan Aleš Mihelič in Marjan Cimprič, pomočnik komandirja Policijske postaje Ribnica.
Aktualno Novice Občina Ribnica

Župan in direktorji Javnih zavodov na kolesih

Občina Ribnica se že tretje leto zapored z različnimi aktivnostmi priključuje projektu Evropski teden mobilnosti, s sloganom “Izberi čistejši način prevoza,” ki v ospredje potiska mobilnost z omejevanjem osebnega motornega prometa in porabe energije. Hkrati kot alternative ustaljenim navadam spodbuja hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in alternativne oblike mobilnosti.

Z doseganjem ciljev trajnostne mobilnosti lahko vsi prispevamo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, čistejšemu zraku v mestih, večji kakovosti bivanja, javnemu zdravju in socialni pravičnosti. »Mislim, da počasi premikamo meje oziroma postajamo vse bolj ozaveščeni o nujnosti nadomestnih različic mobilnosti tudi z različnimi prijemi v naši občini,« je poudaril ribniški župan Samo Pogorelc.

»Zgrabi zdravo mobilnosti in pojdi peš na trg.«

Pod slogan letošnjega evropskega tedna mobilnosti so dodali še “Zgrabi zdravo mobilnost in pojdi peš na trg”. Z njim vabijo občanke in občane, da se v tem času peš ali s kolesom pridružijo različnim aktivnostim v središču Ribnice. In sicer tako, da so se v sredo, 16. 9., v družbi župana, podžupana in dela občinske uprave, direktorji javnih zavodov, predstavniki policije in Upravne enote s kolesi popeljali po Ribnici. S postankom na več lokacijah so še bolj spoznali središče dežele suhe robe.

V okviru tedna mobilnosti bo do srede potekala vrsta dogodkov, osrednji celodnevni v soboto, ki so ga poimenovali »Gremo peš na zabavo v ribniški grad«, so zaradi trenutnih epidemioloških razmer odpovedali.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki