fbpx
E-UTRIP
Aktualno Avto-moto Novice Zanimivosti & Zabava

Že 23. blagoslov motoristov pri Novi Štifti

Tako kot lani, ko so tradicionalni množični blagoslov motorjev in njihovih lastnikov pri Novi Štifti morali zaradi  Covid razmer odpovedati in so ga pripravili zgolj z udeležbo desetih motoristov, so tudi letošnji, že 23. blagoslov z mašo iz cerkve Marijinega vnebovzetja za članstvo predvajali preko Facebooka. Pod krošnjami mogočnih lip pred frančiškanskim samostanom je obred opravil pater Niko Žvokelj, ustanovni član Motorističnega kluba Ribničan, ki se je pred 16-imi leti preimenoval v Društvo motoristi za motoriste, ki je tako postalo vseslovensko. Niko, ki je tudi vneti bajker, je v pridigi poudaril, da bo letos tradiciji zadoščeno, “tudi če samo “spucamo” motorje in hrepenimo po boljših časih.”

Do zadnjega smo upali, da bi dogodek lahko bil  bolj množičen, a so razmere pač takšne, da smo ubrali    različico prireditve  tako, kot lansko. Samo lahko upamo, da  bo prihodnje leto zelenca okoli samostan polna jeklenih konjičkov, se nadeja Pavle Hočevar, nekdanji  predsednik motorističnega kluba Ribničan in kasneje tudi  Kluba motoristi za motoriste.   

Med deseterico, ki je od začetka zvesta tradiciji  blagoslova dvokolesnikov, je tudi letos bil 91 letni Ribničan Andrej Hren. »Na motorju sem že od leta 1953. Nekaj sto tisoč kilometrov je za mano, hvala bogu, brez  nesreč .  Vsakič povem, da  sem prihajam zadnjič, no  drugo leto  zagotovo pridem , če bom še med rajnimi, » se je malce pošalil Andrej, sicer grča med motoristi . 

 »Vesel sem, da naši člani tudi v teh razmerah upoštevajo navodila  ter, da jih bo božja beseda  spremljala na vseh njihovih poteh, drugo leto pa se  upam, da zares, množično snidemo pri štiftarski cerkvi,« je v pater Niko v pridigi prosil stvarnika.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki