fbpx
E-UTRIP
Jan Grebenc.
Aktualno Ribnica Zanimivosti & Zabava

Zdumar Jan – Ga poznate?

Zdumar Jan je ono soboto, opleten s krošnjo, v kateri je bilo »ruobe ssake suorte, kar si jih ranku zmis’lt muorte, stopical po ribniškem trgu in ponujal svoje izdelke, ki so šli v med. »J’st hval’t se ne smajm, le tülku vam povajm, de take ruobe naj, ne ljat, ne drgej,« je nagovarjal in prodajal. Izkupiček, ki ga je pridno zlagal v mošnjiček pod krošnjo, je šel na kup za veselo druščino, ki mu je iz bližnjega lokala dajala še večji pogum pri trgovskih poslih. Ribničan se pač vedno znajde, tudi v tej vlogi je šlo Janu kot po maslu.

Še večji mojster pa je ta 28-letnik na rokometnem igrišču. Prve korake je naredil v Ribnici, v matičnem klubu je opozoril nase in z Nikom Henigmanom zaigral v državni reprezentanci. Na svetovnem prvenstvu v Franciji je bil leta 2017 mož odločitve proti Hrvaški, ko je Slovenija osvojila bronasto kolajno. Pred tremi leti je iz Ribnice odšel v Gorenje (Velenje), od tod pa na Dansko. Lani se je vrnil v vrste večkratnih državnih prvakov, v ekipo Celje Pivovarna Laško.

Podpisal najbolj žlahtno pogodbo v svoji karieri

Beseda je o Janu Grebencu, ki je te dni podpisal najbolj žlahtno pogodbo v svoji karieri. Stopil je namreč v zakonski stan, krošnjarska nabirka pa je šla (tudi) za fantovščino. Nekaj dni po tem je svojo družico pred oltar odpeljal tudi Jošt Perovšek, prav tako nekdanji odličen vratar RK Riko Ribnica, ki je z Janom pisal najlepše strani rokometa v deželi suhe robe. Letos je sklenil igralsko kariero v Avstriji, s prvim avgustom pa bo prevzel vodenje Kmetijske zadruge Velike Lašče.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki