fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno

Zdaj je na vrsti država

Odbor DZ za delo je med tremi predlogi sprememb zakonov, ki jih je vložila skupina 11 županov skupaj z več kot 5000 podpisi volivcev in s katerimi bi reševali problematiko otrok iz težavnih socialnih okolij, podprl le predlog novele zakona o urejanju trga dela. Pa še v tem primeru je s sprejetimi sedmimi dopolnili črtal vsebinske člene. Danes so se na tiskovni konferenci zbrali župani naših občin, ki so povedali, da mora država do konca leta pripraviti načrt, kako bo urejala romsko problematiko.

Župani iz omenjene skupine so z območja Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Predloge sprememb zakonov za reševanje problematike otrok, tudi romskih, iz težavnih socialnih okolij so skupaj z več kot 5000 podpisi volivcev vložili v DZ avgusta. V občinah na omenjenih območjih namreč na terenu opažajo težave, medtem ko za rešitev stanja nimajo sistemske podpore države, so poudarili že pred vložitvijo predlogov v DZ.

Zakon o urejanju trga dela bi s predlogom sprememb denimo dopolnili s poenostavljenim izbrisom iz evidence brezposelnih, če brezposelni krši obveznosti, in s podaljšanjem najdaljše možne vključenosti posameznika v javna dela.

Kot so dejali, so naleteli na gluha ušesa, še posebej predlog zakona o socialnih transferjih. “Resne volje ni,” je komentiral Samo Pogorelc, župan Ribnice.

Obsežnejši članek o načrtih glede urejanja romske problematike bomo objavili v časopisu Kočevar in Mestnik.

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki