fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport

Najbolj divji tek v Sloveniji pritegnil več kot 1000 tekačev

Minuli konec tedna se je Kočevje spremenilo v prestolnico trail teka in gostilo številne domače ter tuje ljubitelje teka v naravi. Pristna divjina Kočevsko Outdoor Festivala hosted by I Feel Slovenia je tekmovalce popeljala v divje in skrivnostne Kočevske gozdove.

Pester festivalski program je na Kočevsko poleg več kot 1000 tekačev iz več kot 20 držav sveta pritegnil tudi približno 2000 obiskovalcev, tako da je bila končna številka obiskovalcev okoli 3000. Tekači in tekačice so se spopadli z divjimi stezicami na Apres Outdoor Bambi Trail 5 km, Ford Fox Trail 10 km, Lynx Trail 15 km, Salomon Golden Trail National Series Wolf Trail 30 km in I Feel Slovenia Bear Trail 60 km. Najmlajši pa so se lahko podali na Intersocks otroški tek v dolžini 400 m.

Na letošnji izvedbi je izstopalo ogromno družin, kar organizatorje izredno veseli, ker si želijo še naprej dogodek ustvarjati kot družinam prijazen festival. Najmlajši tekmovalec je bil star zgolj 4 leta in je v družbi očeta, babice ter dedka premagal Apres Outdoor Bambi Trail 5 km razdaljo.

Na drugi strani je najstarejši tekmovalec pri svojih 76 letih premagal Salomon Wolf Trail 30 km razdaljo.

Vsi udeleženci so ob prihodu v cilj poudarjali neizmerno uživanje v pristni divjini in divjih stezicah ter potrdili, da gre za najbolj divji trail tek daleč naokrog z najbolj prvinsko naravo.

Čeprav gre za nov dogodek, pa za njim stoji izkušena ekipa, ki skrbi tudi za organizacijo dogodkov Julian Alps Trail Run by UTMB in Soča Outdoor Festival ter ima tako skupaj za seboj že več kot 12 uspešno izpeljanih dogodkov s področja trail teka. Kot soorganizatorji pa so v projekt vpeti tudi domačini iz zavoda Kočevsko, ki so s svojim lokalnim poznavanjem seveda nepogrešljivi člen ekipe.

»Za nami je zelo uspešna izvedba Kočevsko Outdoor Festivala hosted by I Feel Slovenia, ki je na Kočevsko pritegnila ljubitelje teka na stezicah. Za celotno organizacijsko ekipo nekaj precej napornih dni, a ves trud je poplačan, ko v cilju vidiš vesele in zadovoljne obraze tekačev ter ostalih obiskovalcev. Zelo smo veseli, da lahko tekačem pričaramo pravo doživetje divjine, ki je zagotovo najbolj pristna in skrivnostna prav na Kočevskem. Z izvedbo smo zelo zadovoljni in že z veseljem zremo k naslednji,« je povedal Uroš Kožar, vodja Kočevsko Outdoor Festivala hosted by I Feel Slovenia.

Foto: Martin Fettich

VIR: Kočevsko Outdoor Festival hosted by I Feel Slovenia

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki