fbpx
E-UTRIP
ARHIV.
Aktualno Kočevje Novice Občina Zdravje

ZD Kočevje sporoča aktualne podatke o koronavirusu

V Zdravstveni dom Kočevje smo povprašali o aktualnih razmerah v zvezi s koronavirusom. Na vprašanja nam je odgovorila direktorica, asist. Polona Vidič Hudobivnik, dr.med.spec.druž.med., z naslednjimi besedami:

“Do včeraj je bilo na naši COVID vstopni točki odvzetih 266 brisov, od tega jih je bilo 12 pozitivnih: 3 s področja, ki ga pokriva ZD Kočevje (2 center Kočevja, 1 obrobje občine) in 9 s področja, ki ga pokriva ZD Ribnica (3 Ribnica z okolico, 6 področje Lašč).

Delo po novem režimu poteka tekoče. V tej težki situaciji vsi zelo dobro sodelujemo. V delo so poleg zaposlenih v ZD Kočevje vključeni tudi koncesionarji, pogodbeniki in ekipe iz ZD Ribnica.

Občankam in občanom se zahvaljujemo, ker upoštevajo navodila in usmeritve. Še naprej jih naprošamo, da pokličejo v ordinacijskem času v ambulanto izbranega zdravnika, ki se bo odločil o nadaljnjih postopkih. Ali pa zadeve urejajo preko elektronske pošte, pošljejo lahko tudi fotografije, ki so v pomoč pri oceni stanja.

Zelo ključno je, da vsi vztrajamo v novem režimu in ljudje ostanejo doma. Od doma naj gredo le, če je nujno. Starejšim in rizičnim naj pomagajo mlajši. V javnosti naj nosijo maske, zelo skrbno naj si umivajo in po možnosti tudi razkužujejo roke. Čim manj naj se dotikajo površin.”

Kot rečeno, potrebno je upoštevati ukrepe, le tako bomo uspešno zajezili širjenje virusa in poskrbeli, da se življenje čim prej vrne v ustaljene tirnice.

Skupaj bomo zmogli!

M.K.

 

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki