fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

ZD Kočevje pospešeno zbira prijave na cepljenje

Včeraj so v kočevskem zdravstvenem domu s PCR testi testirali 18 oseb, odkrili so pet novih okužb. Pri štirih je izvor okužbe znan, pri eni osebi ne. Še eno potrjeno okužbo so jim javili iz Ribnice.

Ponovno se je odvil presejalno testiranje z namenom ugotavljanja morebitne okuženosti s Cvoid-19 pri osebah brez simptomov. Včeraj se ga je udeležilo 25 oseb, vsi so bili negativni.

“Redno izvajamo tudi testiranja za več podjetij v lokalnem okolju, tudi danes so bili vsi testi negativni. Prav tako pa so bili negativni tudi vsi zaposleni v ZD Kočevje. Danes smo proti COVID-19 cepili še 18 zdravstvenih delavcev,” sporočajo.

“Hvala vsem, ki se trudite in se odgovorno obnašate še naprej. Trenutno nam gre, glede na situacijo v državi, dobro,” je prepričana Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje.

Zbirajo prijave za cepljenje

Zdravstveno osebje pospešeno zbira prijave za cepljenje. “Naslednji teden začnemo s cepljenjem starostnikov nad 80 let. Vse prijavljene bomo poklicali po telefonu takoj, ko s strani države dobimo točno število odmerkov, ki bodo na voljo,” pravi Hudobivnikova.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki