fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Zaščitna ograja na Gallusovem nabrežju

Že peto leto poteka načrtna ureditev notranjosti ribniškega gradu in okolice. Novembra so na mestih, kjer so prej rasla parkovna drevesa, ki jih je izruval veter, zasadili nove vrste dreves. Prejšnji mesec pa so na brežini reke Bistrice, natančneje na Gallusovem nabrežju, namestili zaščitne kovinske stebre.

Med osrednjim grajskim mostom in novim mostom za cerkvijo so postavili 46 osemkotnih trajnostnih količkov, povezanih z verigo, na razdalji stotih metrov. To omogoča varen promet in predvsem parkiranje na tem delu Gallusovega obrežja, ob Zadružnem domu.

»Poleg zagotavljanja varnosti, nova ureditev tudi izboljšuje estetski videz okolja, s pomladitvijo dreves in osvetlitvijo. Rad bi dodal, da smo nekaj časa spraševali spomeniško varstvo glede ureditve. Ker ni bilo odziva, se je zadeva začela razvijati v smeri, ki jo je zamislil župan,« je povedal ribniški župan Samo Pogorelc. Kdaj bo na vrsti celovita ureditev Gallusovega nabrežja po projektu, ki je bil pred leti predstavljen, zaenkrat še ni znano.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki