fbpx
E-UTRIP
VIR: Gasilska postaja Ribnica
Aktualno Črna kronika Kronika

Zahtevna in dolga noč za ribniškimi gasilci

“Včerajšnji večer ni minil mirno. Za nami je še ena neprespana noč. Posredovati smo morali kar 2-krat,” so sporočili ribniški gasilci. Večerne ure je skalil glas siren, interventne službe so v razmaku treh ur, na dveh različnih lokacijah, nudile pomoč ponesrečencem.

Okrog pol osmih zvečer so na pomoč odhiteli v Dobrepolje. Voznik avtomobila je tam izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonski zid, na srečo ni bil poškodovan nihče.

Na kraju nesreče so gasilci odklopili akumulator ter pomagali reševalcem pri pregledu dveh udeleženih oseb. Posredovali so tudi gasilci PGD Videm – Dobrepolje ter PGD Zdenska vas.

VIR: Gasilska enota Ribnica

Tri ure kasneje se je zopet zaslišal zvok siren. Druga prometna nesreča se je zgodila na relaciji Žlebič – Ortnek. Čelno sta trčili dve vozili, vzrok zaenkrat še ni znan. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, ena huje.

“Gasilci smo zavarovali kraj nesreče in pomagali pri oskrbi in iznosu huje poškodovane osebe. Osebo smo s tehničnim posegom iznesli iz vozila. Druga oseba se je lažje poškodovala,” so sporočili ribniški gasilci.

Poškodovana so v ljubljanski UKC odpeljali ribniški reševalci in NMP Kočevje. Ker je šlo za hujšo prometno nesrečo, so policisti za pomoč pri razjasnitvi okoliščin uporabili t.i. laserski skener, pojasnjujejo gasilci in dodajajo, da so jim nudili pomoč pri razsvetljavi. V bazo so se požrtvovalni gasilci vrnili okoli pol tretje ure zjutraj.

VIR: Gasilska enota Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki