fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Za nami že 16. plavalni miting Pokal Ribnica

V soboto, 14. 10. je na ribniškem bazenu potekal že tradicionalni 16. Pokal Ribnica, plavalni miting, ki je namenjen predvsem mlajšim plavalcem in plavalkam. Vzporedno je v Ljubljani potekal še en miting, a se je kljub temu povabilu v Ribnico odzvalo 245 tekmovalk in tekmovalcev iz 13 slovenskih klubov, med njimi tudi 41 plavalcev in plavalk iz Plavalnega kluba Ribnica, ki so pokazali, da so dobro pripravljeni.

Pričakovana bera kolajn 

Dva najboljša sta bila tokrat Lovro Čirovič s štirimi zmagami in Lana Poje Mihelič s tremi zmagami v kadetski konkurenci. Oba sta dodala še po eno drugo mesto. Dve zmagi je dodal tudi Teo Starc, ki je dokazal svojo prevlado v obeh prsnih disciplinah (50 in 100). Svoj delež sta prispevala še Aljaž Vavtar s celim kompletom medalj ter Tobija Čampa z dvema drugima mestoma. Pri dekletih, ki tekmujejo v kadetski kategoriji je poleg Lane odličja osvojila tudi Zara Čirovič, ki je po dvakrat stopila na drugo in tretjo stopničko. Ajda Škaper je trikrat osvojila prvo mesto, enkrat je bila druga in enkrat tretja. Polona Tanko, Taja Starc in Manja Ilc pa so prav tako priplavale do enega odličja. Med mlajšimi je bil na stopničkah tudi Martin Arko. Za zaključek tekmovanja pa smo videli še atraktivno štafeto 8×50 prosto, v kateri se pomerijo mešane štafete, iz vsake kategorije po dva tekmovalca (od najmlajših do najstarejših).

Tudi štafeti na najvišjih stopničkah

Ribniški klub sta zastopali dve štafeti in obe sta si priplavali najvišji stopnički, zmago je slavila 1. štafeta, vendar le sekundo pred 2. štafeto, tako smo tudi na koncu videli pravo borbo in glasno navijanje. Z izkupičkom gostiteljev je bil nadvse zadovoljen tudi glavni trener Nace Majcen, ki je še posebej izpostavil opazen napredek kakovosti posameznikov že na začetku sezone, ter poudaril, da so plavalci zelo zagnani, tudi pri najtežjih preizkušnjah. »V Plavalni klub Ribnica vstopa vse več otrok, čeprav se pojavljajo težave pri starejših, ki odhajajo v Ljubljano predvsem zaradi večjega bazena,« je še opozoril. Nace, nekdanji slovenski reprezentant v plavanju, ki je med drugim nastopil tudi na Olimpijskih igrah v Barceloni leta 1992, že četrto leto deluje v Ribnici. S pogoji dela je več kot zadovoljen, prav tako tudi vodstvo kluba z njim. Temu se reče popolna sinergija.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki