fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Za grajskim obzidjem zasadili štiri drevesa

Zemlja je glede na znanstvena prepričanja edini planet, na katerem se je razvilo življenje v eni izmed najlepših oblik. Ljudje, živali, rastline – vsi smo del tega planeta, katerega vrednosti se v vsakdanjiku, kateremu vladata stres in naglica, premalo zavedamo. Skrb za naravo, rastline in zemljo ,ki je bistvena za naše zdravje in urejeno bivalno okolje, bi morala biti vsakdanja naloga slehernega posameznika, a se tega še vedno ne zavedamo dovolj.

Kako je pomembno odgovorno ravnati s planetom, se vsako leto spomnimo 22. aprila, ob praznovanju Dneva zemlje, ki je letos že 51-tič potekalo pod sloganom Obnovite našo zemljo. Pridružili so se mu tudi v Ribnici, in sicer z zasaditvijo štirih dreves za obzidjem ribniškega gradu. Lopate v roke so prijeli župan Samo Pogorelc, direktorica občinske uprave Helena Mate, direktor Komunale Bojan Trdan in direktor Javnega zavoda Rokodelski center Tomaž Lovšin. Zasadili so javor, kostanj, tulipanovec in bukev.

Zasaditev ni le prispevek Dnevu zemlje ampak tudi celostnemu urejanju drevesnih vrst, skupaj z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, na sicer zelenih površinah v grajskem parku, ki jih je v preteklosti oklestil žledolom oziroma vetrolom. »To je naloga, ki je že v teku,« je dejal Tomaž Lovšin. “Po ujmi, ki je pred leti prizadela ribniško dolino, pred njo pa je padlo več starejših debel tudi v gradu, je bil prvi dohodek v smeri ponovne zasaditve,« je poudaril Bojan Trdan.

Svoj delež, prečudovite risbice, so prispevali malčki Vrtca Ribnica in učenci tukajšnje matične osnovne šole ter obeh podružnic (Sušje, Dolenja vas). Izobešene krasijo grajski prostor.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki