fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kronika Novice Občina Ribnica

Z grajskega dvorišča nepridipravi skopali 23 vrtnic

Lani in tudi letos so za zidovi ribniškega gradu z vzdrževalnimi deli poskrbeli tudi za olepševanje parka kulturnikov in zelenic na grajskem dvorišču. Tam so ob peščeni stezi, ki od vhoda pelje proti nekdanji grajski kavarni in za njo lani zasajeni potomki najstarejše trte na svetu, ki že več kot 400 let raste na mariborskem Lentu, zasadili več deset vrtnic. Sredi prejšnjega tedna so jih nepridipravi skopali kar 23.

Da bi v prihodnje zajezili vandalizem in kraje, so na občini sklenili namestitev video nadzora na celotni grajski površini, občasno pa bodo območje tudi fizično nadzorovali. »Razočaran sem nad tem početjem in se vprašam, komu je to treba. Za grajskim obzidjem nastaja nova zgodba, to je prostor z dušo, še posebej v toplih dneh in mesecih, z vrsto dogodkov, primernih za vse. Ne bomo dovolili uničevanja lastnine,« je odločen župan Samo Pogorelc.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki