fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice Občina

Vzpostavljeni telefonski številki za pomoč in svetovanje podjetjem

Delodajalci se v času izrednih razmer razglašene epidemije covid-19 soočajo z različnimi težavami, ki otežujejo ali celo onemogočajo njihovo poslovanje. Kljub temu so posamezna podjetja in podjetniki  iz lokalnega okolja velikodušno priskočili na pomoč z donacijami zaščitnih sredstev in prilagoditvijo svoje proizvodnje za zagotavljanje zaščitnih sredstev za občane in organizacije. Številni so poskrbeli, da nujna dela potekajo pod ustreznimi varnostnimi pogoji in v sodelovanju s Štabom civilne zaščite Občine Kočevje zagotovili varne razmere za svoje zaposlene. Za vse to se iskreno zahvaljujemo.

Občina Kočevje je že pripravila nekaj ukrepov v zvezi z odložitvijo določenih obveznosti, kot tudi z zmanjšanjem obveznosti na področju odvoza odpadkov. V pripravi so dodatni ukrepi, ki predvidevajo tudi določene spodbude za lokalno gospodarstvo. Želimo si, da bi bili ukrepi Občine koristen dodatek že sprejetim ukrepom s strani države, zato pri pripravi pozorno spremljamo tudi dogajanje na državni ravni. Podjetja in podjetnike pa pozivamo, da podrobno sledijo medijskim objavam in novicam na spletni strani Občine Kočevje, kjer poskušamo ažurno objavljati vse nove informacije v zvezi s krizo covid-19, tudi s področja ukrepov za pomoč gospodarstvu.

Minuli teden je v veljavo stopil Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP). Ta delodajalcem prinaša kar nekaj oprostitev, vendar tudi nekaj dodatnih obveznosti, predvsem v obliki plačanih prispevkov pa tudi izplačil kriznih dodatkov in nadomestil za stroške, ki nastanejo ko se delavca napoti na čakanje. Ker bodo tako varnostne ukrepe kot izpolnjevanje navodil, ki izhajajo iz interventnega zakona, nadzirali tudi pristojni inšpektorji, podjetjem v izogib morebitnim in trenutno povsem nepotrebnim kazenskim sankcijam, ponujamo dodatno pomoč v obliki svetovanja pri tolmačenju interventnih ukrepov in njihovi izvedbi kot tudi pomoč pri uveljavljanju pravic iz naslova pomoči države.

V ta namen sta vzpostavljeni telefonski številki za pomoč in svetovanje podjetjem, ki sta na voljo med tednom v delovnem času, med 8. in 16. uro:

  • Podjetniški inkubator Kočevje: 040 567 785
  • Razvojni center Kočevje Ribnica: 01 8950 610

Za pomoč in svetovanje pri izpolnjevanju varnostnih ukrepov in navodil pa se podjetja in podjetniki lahko obrnejo tudi na Štab civilne zaščite Občine.

Katja Godeša, Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki