fbpx
E-UTRIP
Aktualno Bonton Kočevje Kultura Novice Ribnica

Pes v lokalu? Zakaj pa ne!

Marsikdo si življenja brez štirinožnega prijatelja ne zna predstavljati. Kar pravzaprav ni čudno, saj že po približno dveh mesecih, ko zapusti mamino zavetje, postane nov član družine. Navajanje na povsem novo okolje in povsem nove ljudi, navajanje in osvajanje temeljnih znanj ter »pravil« pasjega sveta je zelo naporno – tako za psa, kot tudi za ljudi, ki se znajdejo v precej podobni vlogi, kot jo prinese starševstvo. Potrpežljivost, volja in trud prineseta vzgojenega in predvsem srečnega pasjega prijatelja, ki ga ne bi zamenjali za nič na svetu. Zato seveda ni presenetljivo, da si želimo z njim preživeti kar največ časa in tako ga pogosto želimo vzeti s seboj tudi na izlet, pa četudi le do bližnjega lokala.

Dan je vedno daljši, temperature pa vedno višje oziroma ravno prav prijetne za pohajkovanje po mestu – tudi za naše štirinožce. Tako smo vedno več zunaj, izven doma, dejstvo pa je, da se Slovenci radi družimo predvsem v lokalih, gostilnah, kavarnah, restavracijah… nismo pa prepričani, ali s seboj lahko vzamemo našega (seveda lepo vzgojenega oziroma ubogljivega) pasjega prijatelja. Zato smo se odločili malce raziskati, ali morda kje tiči podatek, kam se na kočevsko-ribniškem koncu na kavico ali kosilo odpravimo tudi z njim. Tako smo našli seznam, na katerem je že več kot 700 lokalov po Sloveniji, v katerih so štirinožci več kot dobrodošli. A kaj, ko na njem nismo našli niti enega z našega področja, prijavljena sta le dva Velikolaška, in sicer Gostilna Pri trojici in pa Tenis Cereja. No, če se malce sprehodimo od lokala do lokala v Kočevju in Ribnici, seveda opazimo, da se na terasah in vrtovih »znajde« kar nekaj psov, v notranjih prostorih pa le-ti (vsaj po naših izkušnjah) niso ravno dobrodošli. Zakaj je pri nas temu tako je težko reči, sploh, ker drugod po Sloveniji kar mrgoli lokalov in drugih podobnih lokacij, kot so trgovine in frizerski saloni (kot rečeno, preko 700 jih je), kjer so psov zelo veseli. Seznam le-teh najdete tukaj, pa tudi povsem enostavna navodila, kako se lahko vaša kavarna, gostilna, slaščičarna, picerija, trgovina in druga podobna mesta znajdejo na seznamu.

Ljudje smo seveda različni. Kljub temu, da smo Slovenci (načeloma) veliki ljubitelji psov in jih imamo za prave družinske člane, pa nekateri nanje ne gledajo ravno tako. Vsak ima pravico do lastne opredelitve, bodo pa psom prijazni lokali definitivno privabili kar nekaj domačih in tudi tujih obiskovalcev slovenskih mest.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki