fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Starševstvo

Vrtca v Velikih Laščah (zaenkrat) ne bodo podražili

Občinski svetniki v Velikih Laščah so na tretji redni seji obravnavali 12  točk dnevnega reda in za to porabili dobre tri ure. Po malenkostnem zvišanju cen oskrbe s pitno vodo za uporabnike iz vodovodnega sistema Velike Lašče -sklep je bil soglasno sprejet- so v nadaljevanju nekoliko več časa namenili obravnavi odloka o prvem rebalansu občinskega proračuna.

Tega so sicer v stari sestavi sprejeli oktobra lani. Do spremembe proračunskih postavk je prišlo zaradi izpada dohodka od prodaje zemljišč, del sredstev je izpadel tudi zaradi prestavitve obnove šole Primoža Trubarja v leto 2024.

Poleg tega so nekaj denarja z rebalansom zagotovili za prizidek sušilnice sadja na Gradežu, gasilcem za nakup novega vozila, štipendirali bodo šest nadarjenih učencev in deficitarnih poklicev po 100 evrov na mesec. Prispevek za nakup šolskih učbenikov bodo zvišali s 25 na 30 evrov, del denarja bodo namenili tudi za odprave težav v vodovodnem omrežju in še kaj.

Medtem ko se v številnih slovenskih občinah soočajo s predlogi o povečanju cen programov vrtca, ki jih sicer določa država, se za podražitev v Velikih Laščah še niso odločili. Zadnje podražitve programov so potrdili oktobra lani, pred vladnim odlokom o plačnem napredovanju pomočnic.  

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki