fbpx
E-UTRIP
FOTO: Osebni arhiv.
Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

Velik uspeh paraplesalke Lare Nedeljković

Paraplesalka Lara Nedeljkovič, ki prihaja iz Velikih Lašč, je skupaj s soplesalcem Klemnom Dremljem ubranila naslov državnih prvakov v standardnih plesih za leto 2023. Državno prvenstvo je potekalo v športni dvorani OŠ Rače. Plesalca sta se nanj intenzivno pripravljala in s pomočjo trenerja Plesnega kluba Zebra nadgradila koreografije in jih ponovno dvignila na zmagovalni nivo.

»Na ubranitev naslova državnih prvakov v standardnih plesih za leto 2023 sva zelo ponosna, saj nama da potrditev, da vsako leto napredujeva. Na samem tekmovanju je bilo odlično vzdušje in odlična podpora,« ponosno pove večkratna prvakinja.

Za uspeh je potrebno timsko delo. Skupinski treningi potekajo dvakrat tedensko. Skupaj s soplesalcem pa se nato uskladita še na individualnih treningih. Da dosežeš tako visok nivo, se ples na treningu ne sme razlikovati od tekmovalnega plesa.

Paraplesalci plešejo na posebej prilagojenih plesnih vozičkih, ki so namenjeni samo za v dvorano. Vozički so lahki in zelo odzivni. Kolesa so pod kotom, kar omogoča lažje in hitro vrtenje.

April bo pester mesec

1.aprila ju s soplesalcem čaka prvenstvo v latinsko-ameriških plesih, ki bo potekalo v Austria Trend Hotelu v Ljubljani.

»Teden kasneje pa sledi prva mednarodna tekma in sicer na Nizozemskem v Amstelveenu. Mednarodna tekmovanja si sledijo skoraj vsak mesec, eno za drugim. Konec leta pa naju čaka še najbolj pomembno tekmovanje, to je svetovno prvenstvo, ki bi naj (še neuradno) potekalo na Tajvanu,« pove polno zasedena Lara, ki si po tekmovanjih le vzame dan ali dva odmora.

A časa za resen odmor ni. Plesalca trenirata vsak dan. »Kot sem že omenila, tekmovanja sledijo eno za drugim. Kadar nisva v dvorani delava različne vaje in ponavljava koreografije tudi doma.«

Čas, ki ji preostane pa plesalka namenja tudi pisanju magistrskega dela.

Celoten članek bo objavljen v aprilski številki naših časopisov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki