fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Foto & video Humor Kočevje Kultura Novice Občina Umetnost Zanimivosti & Zabava

Več tisoč glava množica preganjala zimo tudi v Kočevju

Na pustno soboto, 2. marca 2019, točno ob 13. 19, je »štartala« že 19. tradicionalna Mačkarada v Kočevju, s katero je župan, dr. Vladimir Prebilič, županovanje za nekaj dni prepustil Pustu. Letos se je na sprevod prijavilo kar 16 skupin iz Kočevja, obiskali pa so nas tudi ljubitelji pusta iz Predgrada, kurenti iz Podlehnika, skupine iz Jablovca, celo iz Tolmina. ki so se na ta dan spremenile v takšne in drugačne, zanimive in unikatne pustne šeme.

Na povorki od Občine pa do mestne ploščadi se je tako vilo okoli 700 maškar, ki so nas gledalce očarale, nasmejale, nekatere pa za trenutek tudi malce prestrašile… a nič ne de, v pustnem času je tudi to dobrodošlo.

Učenci in učitelji OŠ Zbora odposlancev so se letos prelevili v velike in male peke, OŠ Ob Rinži pa v prave severne bojevnike. Kočevske plesalke Plesnega kluba Rusalka so nas nasmejale z masko Emoji-ji, člani plesnega kluba Jasmin so se predstavili kot »Dance mačkure«, Hip-hoperji OK Založbe Kočevje pa v popularne Mine crafte. Urshine mažorete so se letos prelevile v vse živo – sladke jagode, čarovnice, minione in prisrčno pisano druščino, mažoretke iz KUD Godbe Kočevje pa v rdečo-črne pikapolonice. Predstavniki KŠD Mlaka so postali Kavbojci in Indijanci, vaščani Mahovnika strašni kočevski hudiči, v prave rudarje pa so se oblekli glasbeniki Pihalnega orkestra Kočevje. Iz KŠD Predgrad so nas obiskale »poskočne mladenke«, pa orači iz Jablovca, iz KFD Podlehnik pa so nas razveselili (in nekatere tudi pošteno prestrašili) dobro znani Kurenti. V deželo se je s Tolmina vrnil tudi Kekec, no, kar več njih, predstavljala ga je namreč skupina Tminska pustna muzika.

Bi jih radi videli?

S sprevodom od Občine do mestne ploščadi pa pustnega rajanja še ni bilo konec, namreč, za žur skoraj do večera je poskrbela priljubljena skupina Kingston.

Skratka, tudi letos smo se na Mačkaradi v Kočevju imeli super »stari in mladi«, tradicionalno nalogo »pregnati zimo« pa je namesto pustnih šem opravila že mati narava.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki