fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Več kot polovica na novo pozitivnih s Covidom-19 ne pozna izvora okužbe!

Tekom vikenda so v ZD Kočevje opravili 47 testov, izmed katerih je bilo 12 pozitivnih oseb, pri štirih gre za okužbo ob znanem stiku s Covid-19, pri dveh gre za prenos v gospodinjstvu, pri ostalih pa izvor okužbe ni znan. Ena izmed pozitivnih oseb je zaposlena v ZD Kočevje, vendar pa je bila iz delovnega procesa umaknjena že pred osmimi dnevi, še ena pa je zaposlena v DSO Kočevje.

»Žalosti me, da okuženi ponovno poročajo, da so bili na delu kljub znakom bolezni. Če bomo tako nadaljevali, žal še ne bo kmalu konec tega težkega obdobja. Ponovno ponavljam, da že blagi znaki prehlada in glavobol lahko pomenijo okužbo s COVID-19. Če imate simptome ali znake kot so povišana telesna temperatura, glavobol, bolečine v grlu, mišicah, kašelj, utrujenost, driska, izguba vonja ali okusa ostanite doma in pokličite osebnega zdravnika ali v COVID ambulanto in se posvetujte,« pravi Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje.

»Vsi si želimo, da bi bil prihajajoči praznični december bolj sproščen in da bi lahko preživeli božično-novoletne praznike v krogu najdražjih. Sproščanje ukrepov je vezano na širjenje okužbe in žal podatek, da več kot polovica današnjih pozitivnih, ne pozna izvora okužbe, ni spodbuden. To pomeni, da virusa ne obvladujemo dovolj dobro in je povsod okrog nas,« z zaskrbljenost še pove Hudobivnikova.

V ZD Kočevje bodo kljub situaciji še naprej zagotavljali vse storitve, ki jih občanke in občani potrebujejo, ob tem pa prosijo vse, da jim pomagajo pri zmanjševanju širjenja okužbe.

Upoštevajmo ukrepe in ostanimo zdravi!

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki