fbpx
E-UTRIP
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Včeraj povozili dva medveda, eden poškodovan pobegnil

Na cesti med Škofljico in Turjakom so v torek obravnavali dva primera trka osebnega avtomobila v medveda, so poročanje Dnevnika potrdili na Policijski upravi Ljubljana. Eden je poginil, drugi pa je preživel in pobegnil v gozd. Policisti ob tem ponovno pozivajo ljudi k previdnosti, če pridejo v stik z medvedom.

Prvi primer se je zgodil nekaj pred 6. uro na cesti med Turjakom in Pijavo Gorico in tam je medved poginil.

Nekaj po 6. uri pa so bili obveščeni o trčenju voznice osebnega vozila v medveda na cesti med Gradiščem in Vrhom nad Želimljami, kjer je medved po trku pobegnil v gozd. “Policisti bodo o dogodku zbrali vsa potrebna obvestila, obvestili pa so pristojno Lovsko družino Škofljica o morebitni poškodbi živali,” so pojasnili na policijski upravi.

“Naj opozorimo, da je v takšnih primerih treba ravnati skrajno previdno, še posebej če pride do poškodovanja medvedjega mladiča. Če ni nujno potrebno, naj vozniki ne zapuščajo vozil, takoj naj obvestijo policijo,” so še dodali.

V Lovski družini Škofljica pravijo, da so bili obveščeni o poškodovanem medvedu, a nimajo pristojnosti kakor koli ukrepati. “Iskanje tega medveda ni v pristojnosti lovske družine. Upravljanje z zavarovanimi vrstami zveri, kamor sodi medved, je pod pristojnostjo ministrstva in tam morajo to organizirati,” je pojasnil predstavnik lovske družine Mitja Spindler.

Tako ni znano, kje točno se žival trenutno nahaja in kako močno je poškodovana, da bi bilo mogoče sklepati, kakšno tveganje predstavlja za ljudi.

Spindler je povedal, da so lovci že večkrat opozorili omenjeno ministrstvo, da trenutna ureditev na tem področju ni ustrezna. “Svoje čase je bila organizirana intervencijska skupina, ki je ranjenega medveda poiskala in ocenila, ali je potreben odstrel ali pa poškodba ni tako huda. A to se ne počne več,” je dejal.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki