fbpx
E-UTRIP
Aktualno Ribnica

Vabljeni na 14. Ribniški pasijon

Ribniški pasijon je gledališko-glasbena uprizoritev trpljenja Jezusa Kristusa, ki jo od leta 2007 vsako leto pripravlja medgeneracijska pasijonska družina širšega ribniško-kočevskega območja. Svetopisemska zgodba se zaradi neposrednega stika z gledalci, prepletenosti z izzivi sodobnega človeka in v živo izvedene avtorske pop-rock glasbe še toliko bolj približa našim srcem, da bi bili dojemljivi za Božjo ljubezen in odpuščanje.

V mesecu aprilu si bomo lahko ogledali že 14. Ribniški pasijon. Prenovljena in osvežena zgodba z naslovom DARITEV ZA GREHE SVETA govori o Jezusovi daritvi in o tem, kako se moderni človek in kristjan sooča z moralo in grehom. Vsak kristjan vsakodnevno prihaja v skušnjave in je razpet med tem, kar ga uči vera in tem, kar mu narekuje moderna družba. V času hitenja, poudarjenega individualizma in sodobne tehnologije moderni kristjan išče svoj prostor pod soncem.

Ribniški pasijon 2020 si bo mogoče ogledati:

  • v športnem centru RIBNICA

v soboto, 4. 4. 2020 in

  • v Zavodu sv. Stanislava LJUBLJANA – ŠENTVID

na velikonočni ponedeljek, 13. 4. 2020.

Več o Ribniškem pasijonu lahko izveste na spletni strani www.ribniskipasijon.si in na FB strani Ribniški pasijon.

Vstopnine ni. Veseli smo kakšnega prostovoljnega prispevka.

Obe predstavi se začneta ob 19.00, vstop v dvorano pa bo mogoč od 18.30 dalje.

Renata Mihelič

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki