fbpx
E-UTRIP
Delavnica o zdravem življenjskem slogu, ki jo je vodil kineziolog David Gole. FOTO: Jana Pintar.
Aktualno Kočevje

V Zgornjih Cvišlerjih dobili nov prostor za druženje

Kar nekaj časa je že minilo odkar so vaščani Zgornjih Cvišlerjev izrazili potrebo po ureditvi vaškega jedra, septembra letos pa se jim je želja uresničila. Občina Kočevje je namreč kot partner pri projektu Podeželje naše mesto investirala v postavitev urbane opreme v vaško jedro in s tem dala prebivalcem prijazen prostor za druženje.

Na otvoritvi se je zbralo kar lepo število vaščanov in nekaterih članov sveta krajevne skupnosti ter ostalih. Kratek nagovor so pripravili vaški mož Dejan Gyorek, podpredsednik sveta krajevne skupnosti Šalka vas Janko Car in pa Melita Oražem, vodja Ljudske univerze Kočevje, ki je vodilni partner pri omenjenem projektu. Kot krajan Zgornjih Cvišlerjev pa je nekaj pohval novi pridobitvi namenil tudi Roman Hrovat, bivši podžupan občine Kočevje. Otvoritev smo popestrili z manjšo pogostitvijo lokalnih dobrot.

Novo urejeno vaško središče pa ne bo služilo zgolj posedanju, temveč bo skupnosti ponudilo tudi nekatere vsebine. Na tem mestu smo že izvedli delavnico Zdrava prehrana in gibanje, katere namen je prebivalce ozavestiti o pomembnosti zdravega življenjskega sloga. Aktivnosti se bodo na tem mestu še nadaljevale, in sicer do konca trajanja projekta jeseni 2022. Cilj posodobitve vaškega jedra pa ni, da se dogajanje zaključi s koncem projekta, temveč da ga vaščanom predstavimo kot mesto, kjer se lahko v toplih mesecih sestane krajevna skupnost, spočije utrujeni kolesar ali pa ga morda obišče turist, ki raziskuje lepote Kočevske. V vsakem primeru predstavlja točko, ki je zaradi svoje lokacije veliko dlje kot samo mesto Kočevje obsijano s soncem.

Jana Pintar, koordinatorica projekta

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki