fbpx
E-UTRIP
Aktualno Izlet Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

V ZD Kočevje uspešno izvedli vsa potrebna hitra testiranja za zaposlene v šolah in vrtcih

Tekom vikenda in praznika so v ZD Kočevje opravili 42 PVR testov. Skupno so potrdili 16 novih okužb s Covidom-19. Večinoma gre za prenose v domačem okolju in na delovnem mestu.

Izvedli pa so tudi številna hitra testiranja. V soboto, 6. 2., so jih opravili 19, vsi so se izkazali za negativne. V nedeljo pa so opravili dva manj kot predhodni dan, ki so bili prav tako negativni.

Včeraj opravili testiranja zaposlenih v šolah, vrtcih in drugih panogah

Včerajšnji dan pa je bil za zdravstvene delavce precej zahteven. »Za našimi zaposlenimi je naporen praznični dan. Kljub prazniku smo delo organizirali tako, da smo opravili vse kar je potrebno, da lahko jutri z delom začnejo v šolah, vrtcih in številnih trgovinah in podjetjih,« pravijo. Opraviti so morali številna testiranja tako zaposlenih v šolah in vrtcih kot tudi zaposlenih v drugih panogah, ki so danes ponovno pričeli s svojim delom. Skupno so tako izvedli 267 hitrih testov. Pozitivni so bili štirje, med katerim imata dve osebi simptome, ostali dve pa sta asimptomatski, zato bodo pri slednjih danes opravili še testiranje s PCR testom, ki velja za bolj zanesljivega.

Danes in do petka nadaljujejo z množičnim presejalnim testiranjem prebivalstva v športni dvorani med 15.00 in 17.00 uro. »V tem tednu tudi ponovno prejmemo viale s cepivom za prebivalstvo, nadaljujemo s starostniki sprva 85-letniki in nato po letih navzdol,« sporoča direktorica ZD Kočevje.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki