fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dobro je vedeti Občina Starševstvo

V Ribnici podražitev vrtca

Položnice za plačilo Vrtca Ribnica bodo dražje. Cena programov se bo zvišala za okrog osem odstotkov. Razlog, zakaj se bodo položnice dražile, med drugim tiči tudi v zvišanju minimalne plače.

Kot osnovne razloge za povečanje cen programov na občini navajajo spremembo števila in strukture oddelkov, porast stroškov dela zaradi napredovanj delavcev v višje plačne razrede in napredovanj v nazive. Položnice bodo dražje tudi zaradi zvišanja minimalne plače. Poleg tega je prišlo do porasta drugih stroškov dela (regres, pokojninske premije in odpravnine). Zaradi rasti cen življenjskih potrebščin bodo morali uskladiti materialne stroške in stroške živil.

NOVE CENE PROGRAMOV:
–        1. starostno obdobje
– oddelki 1 do 3-letnih otrok 554,93 EUR (8,62 % povečanje), 
–        2. starostno obdobje
– oddelki 3 do 6-letnih otrok  377,72 EUR (8,22 % povečanje).

V strukturi izračunanih stroškov predstavljajo stroški dela za zaposlene v poprečju 85 %, sredstva za materialne stroške in storitve 10 % in sredstva za živila za otroke 5 %, sporočajo z občine.

Zaradi povečanja števila otrok širitev vrtca in šol

K šoli trenutno gradijo prizidek, ki naj bi po besedah župana Sama Pogorelca svojemu namenu začel služiti v naslednjem šolskem letu. V njem bodo uredili štiri učilnice in ostale spremljajoče prostore. Razširili bodo jedilnico in kuhinjo ter vgradili dvigalo. Trenutno po besedah župana gradijo zadnje nadstropje.

Potrebne bodo tudi širitve vrtca, ki je že zdaj največji v državi. Vrtec je bil zasnovan kot 18-oddelčni. Dodatnih osem oddelkov so uredili v spremljajočih prostorih, enega še v podružnični Osnovni šoli Dolenja vas.

Po besedah župana bodo dodatne prostore tako za šolo kot vrtec dobili v šolskem športnem centru, ki ga nameravajo zgraditi v Dolenji vasi. Center bo imel tudi športno dvorano.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki