fbpx
E-UTRIP
Featured Iz naših šol Novice

Šolski band OŠ Ob Rinži popestril tudi letošnje šolsko leto

Tudi v letošnjem šolskem letu se je na OŠ Ob Rinži Kočevje odvijal izbirni predmet ansambelska igra, ki je potekal enkrat tedensko, no, včasih, denimo pred nastopi pa tudi dvakrat. Ansambelsko igro je obiskovalo sedem učencev, občasno pa se nam je pridružila še ena učenka.

Vsi obiskujejo tudi glasbeno šolo, kar se zelo pozna pri branju not in posluhu. Imeli smo dva violinista, dva klarinetista, bobnarja, flavtistko, pianistko in še saksofonista, ki nam je uredil tudi priredbe ter notne zapise za skupno igranje.

Komaj smo se jeseni dobro »uglasili«, že se je ponovno poslabšalo epidemiološko stanje in začelo izobraževanje na daljavo. Tako smo bili tudi glasbeniki prisiljeni na manj druženja in skupnega ustvarjanja. Vadili smo posamično doma, se snemali in vsi komaj čakali, da se spet vidimo v šoli, kjer so naše ure potekale na bistveno bolj zabaven in poučen način.

Učenci ansambelske igre so nastopili na prireditvi »Pozdrav otrokom« s skladbo Nine Pušlar Svet je tvoj (priredba T. Merhar), na proslavi ob kulturnem dnevu 8. februarja s skladbo Perfect ter na končni šolski proslavi ob dnevu državnosti 24. 6. 2021 s skladbo »Before you go«, ki se je predvajala kar po šolskem radiu. Za priredbo skladb »Perfect« in »Before you go« se je potrudil član ansambla Jaka Kosten, prav tako pa se je angažiral in izvedel snemanje ter montažo posnetka.

Igrali bi še, pa je že konec šolskega leta, zato se moramo posloviti. Nadaljevali bomo jeseni z novimi idejami in skladbami.

Tako vsem želimo in pošiljamo topel poletni pozdrav in obilo dobre glasbe!

Alenka Bojc, mentorica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki