fbpx
E-UTRIP
Aktualno Zdravje

V Ribnici 52 pozitivnih brisov

Pristojni so ob 14.814 izvedenih PCR-testih potrdili 7420 okužb, od tega je 52 brisov bilo pozitivnih v Ribnici, v Kočevju so pristojni potrdili 46 novih okužb. Devet novih primerov je v Sodražici, 14 okužb je v Velikih Laščah. V Kostelu imajo eno novo okužbo, Osilnica vztraja brez.

Pristojni so v torek opravili tudi 84.322 hitrih antigenskih testov, ki jih nato potrjujejo še z zanesljivejšimi PCR-testi. Delež pozitivnih testov presega 50 odstotkov.

V bolnišnicah se zdravi 538 covidnih bolnikov, na intenzivni negi pa jih je 154. Najmlajši intenzivni bolnik je star le 16 let, najmlajši hospitalizirani pa 27. Umrlo je 13 covidnih bolnikov.

Pristojni opozarjajo, da večina hospitaliziranih bolnikov ni cepljena in vnovič pozivajo k cepljenju. Jutri se bo ponovno odvijala cepilna akcija, naročanje na cepljenje ne bo potrebno. Akcija bo organizirana v covidnih bolnišnicah in cepilnih centrih ter mobilnih enotah. Cepljenje bo potekalo od 8. zjutraj do 20. ure zvečer, vse do 15. januarja.

VIR: Gov.si

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki