fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje Novice Občina

Očistimo Kočevsko – podrobnejši seznam zbirnih mest

V občini Kočevje bo 19. septembra potekala tradicionalna čistilna akcija Očistimo Kočevsko, ki je bila sprva načrtovana v mesecu marcu, a smo jo zaradi epidemije koronavirusa morali odpovedati. Letos se z akcijo tudi uradno pridružujemo največji vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki spodbuja aktivno sodelovanju pri ustvarjanju naše trajnostno naravnane družbe prihodnosti.

Zakaj sploh sodelovati?

Odpadki v naravi imajo negativen vpliv na okolje in posledično tudi na naše zdravje. Zato je vsak prispevek izjemno pomemben za ohranjanje zelene Kočevske, ne le za prihodnje rodove, ampak tudi za nas same. V lanskem letu je okoli 1000 prostovoljcev iz narave pobralo kar 22 ton odpadkov. Letos smo lahko še boljši, zato se nam pridružite!

Več rok pomeni več pobranih odpadkov

Več prostovoljcev pomeni več rok in več pobranih odpadkov iz narave. Vsakdo lahko sodeluje in prispeva. Vsako leto se akciji organizirano pridružijo številna društva, podjetja in organizacije – aktivirajte se v svojem kolektivu in preživite skupaj lep dan z dobrim namenom. Izjemno dobro sodelovanje poteka v vseh krajevnih oz. vaških skupnostih, kjer bodo tudi letos organizirana zbirna mesta za prostovoljce. S strani koordinatorjev boste na lokaciji prejeli vsa potrebna navodila in vrečke za ustrezno ločevanje pobranih odpadkov. Nekaj pa bo pomenilo tudi, če skupaj s sosedi pospravite odpadke v okolici svojega doma ali bloka. Pri tem še enkrat opozarjamo, da je pravilno ločevanje izjemno pomembno, saj se le tako lahko več ton odpadkov ustrezno reciklira, manj pa jih pristane na odlagališčih za sežig.

Podrobnejši seznam zbirnih mest po krajevnih skupnostih:

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki