fbpx
E-UTRIP
Igrišče sta odprla župan in predsednik Gasilskega društva.
Aktualno Društva Nogomet Novice Ribnica Šport

V Nemški vasi igrišče z umetno travo

V zadnjih dvajsetih letih je bilo na Ribniškem zgrajenih več večnamenskih zunanjih igrišč za male športe, ki so v marsičem oživeli podeželski utrip. Ne le otroci, šolarji, mladi in nekoliko starejši, ki se podijo za žogo oziroma sproščajo duha in se telesno ter umsko krepijo, na te površine večkrat stopijo gasilci, primerne so tudi za družabne in zabavne prireditve. Da je temu tako že dobro vedo, če pridobitve naštejemo od južnega proti severnemu delu občine, v Grčaricah, Rakitnici, Dolenji vasi, Lepovčah, Dolenjih Lazih, na Griču, Sušju, Velikih Poljanah in pri Svetem Gregorju.

Od včeraj tudi v Nemški vasi, kjer so odprli prvo igrišče za mali nogomet z umetno travo, pridobitve, ki se je najbolj veselijo v klubih malega nogometa, NK Ribnica in NK Extrem. Prizadevanja za to igrišče imajo dolgo brado in segajo v čas prejšnjega župana, ko je občina po daljših postopkih odkupila zemljišča in objekt na samem umestila na vzpetini, ki se nad vasjo počasi preveša proti potoku Ribnica. V zadnjih dveh letih pa je bila opravljena večina del, je v kratkem nagovoru poudaril župan Samo Pogorelc.

Poleg zunanje ureditve igrišča za opremo ter parkirišča so postavili še slačilnici, v nadaljevanju pa bodo uredili otroško igrišče z igrali. Naložba je doslej stala okoli 280 tisoč evrov. »Pridobitev je dobrodošla tudi za gasilce, ki sicer ne bodo mogli uporabljati igralne površine, bodo pa lahko nekatere svoje dejavnosti izvajali na parkirišču,« je dejal Mitja Govže, predsednik PGD Nemška vas.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki