fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

“V naravo z glavo” – CŠOD Fara s številnimi aktivnostmi

Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) Fara deluje v šolski stavbi v Fari od leta 1998. Izvajamo program šole v naravi in že 23 let k nam vozimo otroke iz cele Slovenije in zamejstva.

V šolsko leto 2020/21 smo zakorakali z veseljem, saj nas bo obiskalo 2.500 otrok in 500 ostalih obiskovalcev. Etnološke zanimivosti, kulturne in športne dejavnosti ter prvobitna ohranjenost narave ob čisti Kolpi nam dajejo vedno večjo ekološko naravnanost.

Otrokom omogočamo številne aktivnosti

Naša ponudba obsega športne aktivnosti – od plezanja v adrenalinskem parku in spusta po jeklenici, do lokostrelskega poligona, nordijske hoje, preživetja v naravi, orientacije v naravi, vožnje z rafti po Kolpi. V sodelovanju z Občino Kostel in ZKT Kostel si lahko ogledamo grajski kompleks Kostel, se preizkusimo v igri pobega, obiščemo pa tudi ekološko kmetijo, lončarsko galerijo, kostelsko hišo, mejni prehod Petrina in skupaj z domačimi ponudniki izvajamo različne delavnice (npr. peka kruha, krošnjarjeva zgodba, lončarska delavnica). Od naravoslovnih dejavnosti med drugim otroci spoznajo Gozdno učno pot Slap Nežica in lehnjakovi pragovi.

Očistili smo gozdno učno pot

Zaposleni v CŠOD Fara smo se lotili čiščenja dela gozdne učne poti od cerkve Svetega Štefana do cerkve Marijinega vnebovzetja pri Fari. V sodelovanju z Občino Kostel, Kostelkami in Kostelci ter skupnimi močmi nam bo uspelo še mnogo več.

Vabimo vas v najlepšo in najboljšo učilnico na svetu – V NARAVO Z GLAVO.

Marjan Lisac, CŠOD Fara

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki