fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Starševstvo Zdravje

Novi pozitivni primeri na Covid-19 v Kočevju! Dva razreda učencev in ena vrtčevska skupina ostali doma

“Med včerajšnjimi brisi žal spet trije pozitivni: ena odrasla oseba in 2 otroka, vezani na predhodno okužbo!” z žalostjo in zaskrbljenostjo sporočajo iz ZD Kočevje. “Okužena sta učiteljica in otrok v OŠ Zbora odposlancev ter otrok v enoti Čebelica vrtca Kočevje,” pojasnjuje direktorica zdravstvenega doma, Polona Vidič Hudobivnik. Glede na navedeno so epidemiologi dali navodilo, da danes dva razreda učencev in ena vrtčevska skupina ostanejo doma.

Vodstvo dotičnega vrtca in šole sta starše o tem že obvestila. Danes naj bi tako potekali epidemiološki intervjuji, po tem bodo sledila nadaljnja navodila. “Ponoči smo dobili obvestilo preko SMS-a, da so zaznali okužbo pri enem otroku in da morajo vsi otroci iz tega razreda preventivno ostati doma,” pravi mamica enega izmed otrok, ki danes niso vstopili v prostore že omenjene osnovne šole. Po najnovejših informacijah bodo učenci enega razreda morali v karanteni ostati 1 teden, iz drugega razreda pa bodo že jutri lahko ponovno obuli šolske copate.

“Če zbolite z vročino, kašljem, glavobolom, bolečinami v grlu, mišicah, drisko .. ali ste bili v neposrednem stiku z COVID-19 pozitivno osebo, pokličite osebnega zdravnika in ostanite doma!
Obnašajmo se odgovorno, spoštujmo varovalne ukrepe !” poziva Hudobivnikova.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki