fbpx
E-UTRIP
Aktualno Politika

V Kostelu odkrili spominsko ploščo v spomin na dogodke izpred 32 let

Na nekdanjem mejnem prehodu Petrina so v petek člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo odkrili spominsko ploščo v spomin vsem enotam 27. poveljstva Teritorialne obrambe Kočevje-Ribnica, ki so v času vojne za Slovenijo varovali novo nastalo južno mejo.

Del teh enot, ki so pisale svetlo obdobje nove države, so bili tudi fantje in občani takratne krajevne skupnosti Kostel, med njimi tudi Igor Volf, član območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, ki je ploščo odkril skupaj s predsednikom Tonijem Vovkom.

Po 32 letih so ploščo kljub nekaterim težavam odkrili na vidnem mestu in kraju, ki bo mimoidoče spominjal na dogodke, ko je bil narod kot nikoli dotlej enoten.

Udeleženci takratnih dogodkov so se spominjali, da na srečo ni prišlo do uporabe orožja. Po drugi strani so pomagali mladim vojakom iz druge strani, ki so prihajali po živež ali se odločali, da zapustijo vojsko.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki