fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice Politika Ribnica

Starostniki morajo ob vstopu v trgovino dokazovati svojo starost

Vlada je sklenila, da bodo morali potrošniki, starejši od 65 let, od petka, 10. 4., ob vhodu v trgovino svojo starost dokazovati z osebno izkaznico ali drugo listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb. Ob dopolnitvi odloka, ki ureja obiskovanje trgovin, je zapisala, da med 8. in 10. uro ter zadnjo uro delovanja lahko nakupujejo samo ranljive skupine.

Vlada, ki je v petek ranljivim skupinam na voljo za nakupovanje dala še zadnjo uro delovanja trgovin, je danes spremenila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji. Pri tem je navedla, da lahko v trgovinah z živili v času od 8. ter 10. ure ter zadnjo uro obratovalnega časa opravijo izključno ranljive skupine (invalidi, starejši od 65 let, nosečnice).

Iz vladnega urada za komuniciranje so po seji, na kateri so sprejeli to odločitev, sporočili: “Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, izkazuje svojo starost z javno listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb.”

Z omejitvijo časa posebej za ranljive skupine želi vlada to skupino dodatno zaščititi tako, da se jih loči od ostale skupine potrošnikov.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki