fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice Ribnica

Na OŠ Zbora odposlancev se 93 % staršev strinja s samotestiranjem in maskami

Danes se pred osnovnimi šolami širom Slovenije občuti neko nelagodje, napetost in strah, kot, da samo čakamo, kdaj se bo vse obrnilo na glavo, kdaj bo iz katerega od staršev »eksplodiralo« in kdaj se bodo prisotni (ali pa vsaj v avtomobilih vozeči) policaji upravičeno odzvali na situacijo.

Ob začetku pouka smo obiskali tudi dve največji kočevski osnovni šoli – OŠ Ob Rinži in OŠ Zbora odposlancev, kjer kakšnim vidnim zapletov na srečo nismo bili priča. A vendar…

Dolge razprave na OŠ Zbora odposlancev

Kot nam je povedal ravnatelj Peter Pirc, popolnoma brez težav ni šlo. »Dva starša sta želela na vsak način otroka poslati v šolo in ga tam pustiti, z dvema pa smo razpravljali zelo dolgo, na koncu pa smo se le uspeli dogovoriti,« pravi.

Nesoglasij in brez soglasij le peščica

No, velika večina staršev otrok iz OŠ Zbora odposlancev trenutno situacijo, učitelje in nenazadnje ravnatelje razume in sprejema, tako da na tej šoli beležijo 93 odstotkov soglasij za samotestiranje v šoli in za nošenje mask. Definitivno pa je tudi »zgolj« 7 odstotkov več kot dovolj, da se trend okužb in »razrednih karanten« nadaljuje.

V Ribnici mirno protestiralo kar nekaj staršev

Nestrinjanje z odlokom so starši otrok iz OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica izrazili z mirnim protestom, na način, da so se pred vhodom v šolo postavili v dve vrsti in se prijeli za roke.

FOTO: Facebook Televizija Rkanal.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki