fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Zdravje

V Kočevju novi prenosi Covida-19 med stanovalci bloka

Iz ZD Kočevje sporočajo:

“Žal imamo ponovno potrjeni dve novi okužbi, gre za prenos med stanovalci bloka. Skupno imamo ta trenutek 6 aktivnih okužb, od tega 4 na tej isti lokaciji: prenos med sosedi (trije pozitivni so ta vikend zaključili s karanteno). Če zbolite z vročino, kašljem, glavobolom, bolečim žrelom, bolečinami po mišicah ali drisko ostanite doma, pokličite osebnega zdravnika in se ravnajte po navodilih, po presoji vas bo poslal na bris nosnega žrela na COVID -19. Prav tako ostanite doma, če ste bili v stiku s Covid-19 pozitivno osebo.”

“Ne hodite okrog bolni, misleč, da prehladni znaki res niso problematični. Držite se varnostnih navodil. Samo na ta način bomo zajezili širjenje virusa in omogočili, da bodo na voljo tudi druge zdravstvene storitve v obsegu in z dostopnostjo, ki si jih vsi želimo,” pravi Polona Vidič Hudobivnik, dir. ZD Kočevje.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki