fbpx
E-UTRIP
Demonstracija delovanja zamegljevalnika.
Aktualno Kočevje Novice Občina

V Kočevju nova oprema za učinkovitejše razkuževanje

Civilna zaščita Občine Kočevje je kupila napravo za toplotno zamegljevanje oziroma razkuževanje. Napravo bodo uporabljali gasilci PGD Kočevje, ki so se pretekli teden tudi udeležili delavnice uporabe in delovanja.

Zamegljevalnik omogoča hitro, učinkovito in ekološko sprejemljivo razkuževanje tako notranjih prostorov kot tudi zunanjih površin. Izjemno dobrodošel bo v primeru ponovnega pojava koronavirusa, uporablja pa se ga tudi za razkuževanje v druge namene kot je na primer borba proti mrčesu. Zamegljevalnik z ultra drobnimi kapljicami, ki se enakomerno razporedijo po prostoru, poskrbi za popolno dezinfekcijo v 15 do 30 minutah. Tako se na primer lahko hitro in učinkovito razkuži na primer reševalno vozilo – poraba sredstev in časa je majhna, kapljice pa dosežejo tudi težko dostopne kotičke, poleg tega pa ne vpliva na materiale. Naprava se bo po potrebi uporabljala za razkuževanje v javnih prostorih ali površinah občine Kočevje.

Katja Godeša, Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki