fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

V Kočevju in Osilnici uspešno cepili 144 starostnikov

Zdravstveno osebje iz ZD Kočevje je včeraj izpeljalo prvo cepljenje širšega prebivalstva proti Covid-19. Sprva so cepljenje zagotovili za najbolj oddaljene v zdravstveni postaji Osilnica in Vas, kjer so cepili 18 starostnikov. “Vsi so zadovoljni in se dobro počutijo,” pravijo.

S cepljenjem so nato nadaljevali v Kočevju. Cepili so 126 starostnikov, ki so prejeli prvi odmerek cepiva.

Kaj je potrebno za varno cepljenje?

Direktorica ZD Kočevje razloži, da je za varno cepljenje potreben ustrezen prostor, čim manj gneče in možnosti druženja, absolutna skrbnost in natančnost pri upravljanju s podatki in pripravi ter aplikaciji cepiva. In seveda nadzor in možnost takojšnjega ukrepanja v primeru neželene reakcije po cepljenju!

“Zahvaljujem se sodelavkam in sodelavcem, ki so z odlično organizacijo uspeli danes s prvo dozo cepiva zaščititi naše najstarejše in najbolj krhke starostnike nad 85 let. Cepili smo jih 10 v Osilnici, 8 v Vasi in 108 v Kočevju,” pravi Polona Vidič Hudobivnik in ob tem doda, da so bili včeraj spodbudni tudi rezultati testiranj. Od šestnajstih testiranih so namreč zaznali zgolj tri novo okužene, le eden je iz občine Kočevje.

M.K.

(Foto: ZD Kočevje)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki