fbpx
E-UTRIP
Ribniški bazen bo čez dva meseca pripravljen na plavalce.
Aktualno Novice Občina Plavanje Ribnica Šport

V bazen bodo skočili nekaj dni pred sejmom

Ribniške svetnice in svetniki so na 23. redni seji občinskega sveta obravnavali 11 točk dnevnega reda, z najpomembnejšo – prvim branjem proračuna za leto 2023. Ta je na prihodkovni strani najvišji doslej in znaša 17, 7 milijona evrov. Je – tako kot zadnja tri leta – razvojno in investicijsko naravnan, svetniki pa so mu kot primernemu luč prižgali za drugo branje oziroma sprejem.

»Ob tej priliki se zahvaljujem članom občinskega sveta, ki so podprli ta najpomembnejši dokument lokalne skupnosti, seveda enako tudi občinski upravi pri njegovi pripravi,« je dejal župan Samo Pogorelc in poudaril, da bodo okoli osem milijonov evrov porabili za naložbe, med njimi tudi občinski delež pri izgradnji medgeneracijskega centra v Ribnici, za katerega je skoraj v celoti denar zagotovljen s strani države. Tudi za temeljito rekonstrukcijo plavalnega bazena, ki so si ga svetniki po končani seji ogledali, je občini uspelo počrpati sredstva iz istega naslova.

Ko spregovori modri mož

»Vse informacije o tem prelepem objektu so nekako ostale suhoparne, šele, ko stopiš v notranjost, se razodene njegova širina in pomembnost. Župan, čestitke, da ste nam dali možnost kolektivnega ogleda, osebni vtis pa bomo poslej lažje prenašali zainteresirani javnosti,« besede pohvale ni skrival niti Franc Janez Klun, ne le po letih ampak tudi po izkušnjah, ki jih je pridobival pri opravljanju številnih poklicnih in drugih funkcij, najstarejši občinski svetnik. Ali kot mu pravijo: Vselej modri mož iz Gase.

»To je objekt za bodoče rodove, sedanje pa naj ga čim več uporabljajo, je dodal občinski svetnik Igor Jamnik, enakega menja sta tudi Rudi Lovšin in Branko Dejak, Karmen Tomšič pa komaj pričakuje začetek vnovičnega obratovanja. »Odprli ga bomo v dneh pred ribniškim sejmom suhe robe in lončarstva. To bo, lahko bi rekli, športni vložek naši največji turistično etnografski prireditvi, sicer po dveh letih mirovanja, že 45. semenjskem rajanju,« je napovedal Pogorelc.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki