fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice Starševstvo Zanimivosti & Zabava

Ustvarjajmo skupaj z otroki in pripravimo zabavne in zdrave obroke

Starši, za nami je tretji teden izolacije in kljub temu doma ne smemo pozabiti na kvaliteten način prehranjevanja naših otrok. V tem obdobju odraščanja je ustrezen način prehranjevanja ključnega pomena, saj telo hrano, ki jo zaužijemo, porabi za izgradnjo kosti, mišic in organov, vpliva pa tudi na razvoj možganov. V tem obdobju je zato izjemno pomembno, ne le, da otrok jé dovolj, ampak predvsem, da uživa kakovostno, raznoliko in zdravo hrano. Prehranske potrebe otrok se v času rasti in razvoja spreminjajo. Razvoj telesa je najhitrejši v začetku življenja, nekoliko se upočasni sredi otroštva ter spet okrepi v času pubertete, nakar se ustali. Prav zaradi pospešene rasti, pa tudi zaradi večje vsakodnevne aktivnosti, otroci potrebujejo relativno veliko energije glede na svojo velikost. Da zadostimo vsem potrebam po makro in mikro hranilih, otrokom v prvi vrsti ponudimo s hranili bogata živila, ki naj bodo čim bolj raznolika. Med vsemi hranili ne pozabite na zelenjavo in sadje, ki sta pomemben vir vitaminov, mineralov in prehranskih vlaknin, poleg naštetega vsebujeta še celo paleto drugih koristnih snovi.

NE POZABITE! Izkušnje s hrano pomembno vplivajo na izoblikovanje prehranskih navad, pri čemer imate starši pomembno vlogo, saj s svojim zgledom odločilno vplivate na njihov razvoj. Otrokom hranila posredujte na zanimiv, njim domiseln in poseben način. Uporabite domišljijo, katera ne pozna meja.

Nekaj idej na spletni povezavah:

Nevenka Vesel, org.prehrane in zhr Vrtca Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki