fbpx
E-UTRIP
VIR: SiDG.
Izpostavljeno Aktualno

Uspešno izvedeno 14. Državno tekmovanje gozdnih delavcev

Konec septembra je družba SiDG pri Rudniškem jezeru v Kočevju organizirala že 14. državno tekmovanje gozdnih delavcev. Naslov državnega prvaka gozdnih delavcev je tretjič zapored osvojil Janez Meden (Husqvarna). Uvrstil se je pred Žigo Švigljem (Husqvarna) in Robertom Čukom. Med ekipami je bila na 14. državnem tekmovanju gozdnih delavcev, ki je potekalo 29. in 30. septembra v Kočevju, najboljša Husqvarna (Aljaž Bajc, Janez Meden in Žiga Švigelj). 2. mesto je zasedla ekipa SiDG 1 (Andrej Lumbar, Stanko Bartolj, Jure Škufca). 3. mesto je pripadlo ekipi Stihl Team 2 (Janez Urbančič, Florjan Felicijan, Alen Kogovšek).  V ženski konkurenci je zmagala Ines Frančeškin (Stihl), v skupini U24 pa Florjan Felicijan (Stihl).

Rezultati tekmovanja so objavljeni na spletni  strani SiDG. Skupaj je tekmovalo 54 gozdarjev, kar je deset več kot lani. Najboljši tekmovalci se bodo uvrstili v reprezentanco, ki bo prihodnje leto zastopala Slovenijo na svetovnem prvenstvu gozdarjev na Dunaju.

 Na letošnjem državnem prvenstvu gozdarjev sekačev se je v konkurenci pomerilo sedem ekip, 14 posameznikov, od tega dve ženski tekmovalki, ekipa Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole Postojna, prvič pa sta se tekmovanja udeležili tudi dve ekipi zasebnih lastnikov gozdov. Sodelovale so vabljene ekipe in tekmovalci iz Italije, Hrvaške in Srbije.

VIR: SiDGVIR: SiDGVIR: SiDG

Tekmovalki in tekmovalci so se pomerili v petih disciplinah, ki simulirajo delo v gozdu: menjava verige in obračanje letve, natančni rez na podlagi, kombinirani rez, zasek in podžagovanje ter kleščenje. Medalje so dobili tako najboljše ekipe kot posamezniki.

Državno tekmovanje gozdnih delavcev je tretjič zapored organizirala družba Slovenski državni gozdovi d.o.o.. Dogodka se je udeležilo tudi veliko domačinov, ki so prišli navijat za najboljše slovenske sekače, veliko pozornosti pa so vzbudili tudi razstavljavci, ki so na ogled postavili gozdarsko mehanizacijo in opremo. Pred kotičkom za otroke se je cel dopoldne vila vrsta otrok, ki so čakali na poslikavo obraza. Organiziran je bil tudi srečelov in fotografiranje za družbena omrežja.

Organizator se zahvaljuje tudi sem pokroviteljem, ki so podprli organizacijo državnega prvenstva. Med drugim:

Partnerja dogodka sta  bila  Zavod za gozdove Slovenije in Srednja gozdarska, lesarska in zdravstvena šola Postojna

VIR: SiDG.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki