fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje

Urejena eko otoka na Roški cesti in v Koblu

Na žalost se vsako leto količina odpadkov povečuje in da bi odlaganje le teh čim manj vplivalo na bivalno okolje, Občina Kočevje redno investira v opremljanje eko otokov z lesenimi ploti, letno subvencionira uzvedbo tipskih zaščit za zasebna zbirna mesta in dopolnjuje infrastrukturo javne urbane opreme s koši za manjše odpadke. V letu 2020 so nabor teh dopolnili še s takšnimi za embalažo, v naboru sta še koš za mešane odpadke in za pasje kakce. Kot so sporočili iz občine večji nabor različnih manjših koškov ni v načrtu, saj z veliko številčnostjo lahko hitro degradiramo prostor.

Del javne infrastrukture za odlaganje odpadkov je tudi sistem eko otokov, ki jih načeloma sestavljajo zabojniki za steklo in papir. Tu se najpogosteje dogaja nepravilno odlaganje, ki ob slabši lokaciji vpliva na podobo cele soseske. Zato iščejo načine, kako izboljševati umestitve, ob tem pa investirajo v lesene plote, ki skrivajo živobarvne zabojnike, in hkrati uredijo, poenotijo prostor in umaknejo servisni del iz prvega plana gledanja. Letos so uredili dva eko otoka – na Roški cesti in v Koblu. Tudi v letu 2021 bodo v ta namen namenili 15.000 evrov.

K.N.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki