fbpx
E-UTRIP
Featured Gospodarstvo Kočevje Novice

Vozni red prilagajo potovalnim navadam

Mobilnost v današnjem času ni več enoznačna. Posameznik se lahko namreč v službo odpravi z medkrajevnim avtobusom, v kraju zaposlitve za prevoz uporablja kolo ali mestni potniški promet, domov pa se vrne z vlakom. Vsaka nadgradnja mobilnosti ali dodatna možnost za potnike ima posledično multiplikativne učinke na vse oblike javnega potniškega prometa.

Tako je tudi železniška povezava med Kočevjem in Ljubljano po opažanjih podjetja Nomago d.o.o. zgolj povečala možnosti za mobilnost prebivalstva in bo pozitivno prispevala k temu, da se bodo tako imenovani dnevni vozači preusmerili iz osebnih vozil na javni potniški promet.

V dobrem mesecu brez sprememb

Ali se zaradi železnice že čuti izpad potnikov v avtobusnem prometu med Kočevjem in Ljubljano?
V dobrem mesecu od vzpostavitve železniškega potniškega v podjetju niso zaznali posebnih trendov pri številu potnikov na omenjeni liniji. Vsekakor pa je potrebno upoštevati specifične okoliščine, saj je javni potniški promet od konca oktobra pa do začetka prejšnjega tedna potekal po počitniškem voznem redu, poleg tega se dijaki in študenti, ki sodijo med najbolj redne uporabnike javnega potniškega prometa, trenutno še vedno šolajo na daljavo, zaposleni v številnih podjetjih pa delajo od doma.

V kočevski poslovni enoti imajo trenutno 10 različnih voznih redov oziroma 95 odhodov dnevno, samo na relaciji Kočevje-Ljubljana pa imajo dnevno 52 odhodov. V Nomagu redno spremljajo trende v javnem potniškem prometu, saj v primeru spremenjenih potovalnih navad to omogoča hitre spremembe oziroma prilagoditve voznih redov z dodajanjem novih vozil na linije.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki