fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

Učilna zidana bo v deželi Petra Klepca še živa

Podružnična osnovna šola v Osilnici je bržkone edina podružnica v Sloveniji, v katero letos ni bil vpisan noben otrok v prvi razred, je pa prag učilne zidane prvega septembra tu prestopilo pet učencev v kombiniranih oddelkih drugega in tretjega razreda, kjer jih je pričakala učiteljica Tina Južnič. In seveda tudi županja Alenka Kovač, ki ni skrivala sreče, da šolski živ žav pri njih ne bo utihnil.

»Napeli smo vse moči za izboljšanje razmer pri pouku, še posebej pri telovadbi in gibanju. Želimo si, da bi prišli do igrala in opreme ter uredili športno igrišče. Na sedanjem je asfaltna podlaga razpokana in nevarna, žična ograja zvita, oprema pa dotrajana in pohabljena. V ta namen smo prvega oktobra organizirali dobrodelni tek »Otroci za otroke na teku Petra Klepca«. Zbrana sredstva bodo šla v ta namen, svoj delež tej pogači, in sicer z asfaltiranjem igrišča, ki je prav tako namenjeno vsem prebivalcem 19-ih vasi in turistom, ter zamenjavi žične s panelno ograjo, bo kmalu primaknila občina,« je z odzivom zadovoljna županja, ki se je hkrati zahvalila vsem dosedanjim podpornikom tega projekta.

Pouk izvajajo v naravi, ob slabemu vremenu pa v večnamenski dvorani, ki si jo delijo vsi prebivalci občine. Uporabljajo jo za kulturne prireditve, izobraževanja, sestanke in razgibavanje starejših.

S petimi šolarji iz podružnične šole v Osilnici, Timom, Majo, Miho, Katjo in Lio , je na progi, izpeljani od domače cerkve proti reki Kolpi, teklo še 110 vrstnikov iz kočevskih osnovni šol.

Tek je izveden pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. Ne le on, še posebej se v Osilnici zavedajo pomembnosti ohranitve podružnične šole. Tudi z rekviziti, ki jih sedaj nimajo – poleg zunanjih igral bi še potrebovali opremo za odbojko, košarko, badminton, nogomet, rokomet, šolski letvenik, plezalno steno, koze, male skrinje, konzolni drog, odrivne deske, vrvice za skok v višino in žoge za različne športe.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki