fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Kočevje Kultura Novice Občina Ribnica

Turistično društvo Ribnica si želi prevetritev na vseh ravneh

Čeprav ni pisnega dokaza, ki bi potrdil ustanovitev Turističnega društva Ribnica, je to vendarle neformalno leta 2005 obeleževalo 100 let svojega delovanja. Tako kot Turistična zveza Slovenije, katere soustanovitelj je bilo – poleg 10 ostalih društev – tudi ribniško, takrat še olepševalno društvo.
Zapisi o dejavnosti društva so vpeti v leto 1961, ko je njegov predsednik postal Andrej Klemenc. Polnih 40 let ga je vodil, vse do leta 2001, ko mu je občina Ribnica za njegovo nesebično delo podelila najvišji naziv Častni občan Ribnice. Zapisan je kot tisti mož, ki je dal pobudo o ustanovitvi ribniškega sejma suhe robe in lončarstva, ki je septembra lani praznoval 43 let; mimogrede, letošnji bo v nedeljo, 1. septembra. Ravno je sejem vsa leta hrbtenica društva, ki je organizator tudi prav tako tradicionalnih Grajskih večerov, je na občnem zboru spomnil dolgoletni predsednik Turističnega društva Ribnica, Jože Zakrajšek.

Med člani društva je zaslediti tudi določene pomisleke glede nabora dejavnosti, saj, da le večja dogodka na leto – sejem in Grajski večeri – ne zadostujeta njihovi večji prepoznavnosti. Jože Zakrajšek poudarja, da vsebino dela oziroma kroji tudi denar, ki ga društvo iztrži ob sejemski prireditvi.

Je bila lanska zasedenost stojnic, ki jih društvo trži, manjša zaradi slabega vremena, cen najemnin ali zasičenosti prodajalcev, bo pokazal že letošnji sejem. »Stroške organizacije težko pokrijemo sami, zato venomer poudarjam, kako je pomembno, da so osrednji sejemski trg in stranske ulice polno zasedeni,« ne dvomi Zakrajšek.

Poleg iskanja novih prejemov za večjo odmevnost, društvo v svojih vrstah pogreša tudi nove, predvsem mlajše člane.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki